Uitslag open water 1 en 2 september 2007 in Goes en Vlissingen

Namens Neptunus '58 hebben afgelopen weekeinde twee zwemmers deelgenomen aan open water wedstrijden in Zeeland. Dit water is behoorlijk zout, wat flink wennen is aangezien de meeste open water wedstrijden in zoet water georganiseerd worden. Een voordeel van zout water is wel dat er vaak snelle tijden neergezet worden.

Zaterdag werd in Wilhelminadorp gezwommen, een dorpje in de buurt van Goes. Mark Schellekens ging daar van start op de 1000 meter vrije slag. Na 13 minuten en 15.28 seconden finishte hij als 14e. Hij was maar liefst 35 seconden sneller dan zijn vorige toptijd, die ook pas slechts een week oud was. Later op de middag zwom hij ook nog de 500 meter schoolslag. Normaal gesproken zou hij in de top mee moeten kunnen draaien, maar het ging al fout bij de start, aangezien hij helemaal klem gezwommen werd door zijn concurrenten. Van achteruit het veld wist hij zich toch nog enigszins naar voren te zwemmen. Na 8.48,73 stopte de klok en bleek Mark de 10e plaats behaald te hebben.

Sandra Schellekens ging van start op de 2000 meter vrije slag. In een zeer groot deelnemersveld (maar liefst 60 dames) behaalde Sandra de 36e plaats met 29 minuten en 19.66 seconden. Ze dook niet alleen voor het eerst onder de 30 minuten, maar dit is ook een verbetering van haar vorige snelste tijd op deze afstand met maar liefst 50 seconden. Opvallend detail is dat ze vorige week haar snelste tijd op de 1km zwom met 15 minuten en 1 seconde.

Na een overnachting op de camping in Arnemuiden werd er zondag in Vlissingen gezwommen. Om iets na 11 uur ging Sandra van start op de 5000 meter vrije slag. Ze eindigde als 15e na 1 uur, 20 minuten en 50,41 seconden. Hoewel ze langzamer was dan een jaar eerder in het Vlissingse Kanaal was ze wel zo'n 10 minuten sneller dan eerder dit seizoen. Een paar uur later zwom ze ook nog de 2000 meter vrije slag. Hierop werd ze 32e met 32.35.23.

Mark startte op dezelfde afstanden als in Goes. Op de 1000 meter vrije slag werd hij net als een dag eerder 14e. Zijn tijd was echter iets langzamer: 13.33.91, maar dit is wel zijn tweede tijd ooit. De 500 meter schoolslag daarentegen ging een stuk beter: met 8.15.85 was hij ruim een halve minuut sneller dan zaterdag en werd hij nu 5e.

Uitslagen

Met de 2 maal 500 meter schoolslag van afgelopen weekeinde zwom ook Mark zijn landelijke klassement vol. Hiervoor moet namelijk 5 kilometer gezwommen worden. De Neptunus-leden Sandra Schellekens (30km vrije slag), Miranda vd Ven en Marios vd Bersselaar (beiden 5 x 1km schoolslag) zwommen al eerder hun klassement vol.

Over 2 weken staat in Hank de laatste open water wedstrijd op het programma. Dan zal weer een grote groep Schijndelse zwemmers het water in springen voor afstanden variërend van 250 tot 2000 meter. Hierbij zal ook de tweede plaats om de Brabantbeker in het verenigingsklassement bij de dames verdedigd worden. Na afloop van de wedstrijden zullen de Brabantbekers uitgereikt worden. Mark is al zeker van een Brabantbeker: hij is de beste op de schoolslag bij de junioren.

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'